postthumb
5
50 min

Suitsukana-suvikõrvitsapirukas

Kui tavaliselt on muretainapõhjaga lahtised pirukad kaetud koore-munaseguga, siis alljärgnev küpsetis on valmistatud pitsaretsepti põhimõttel. Põhjale määritud tomatipasta-sinepisegu peale on asetatud kate, mis on kaetud riivjuustuga. Lõpptulemuseks ongi mahlane pirukas, mida hea pakkuda värske salatiga.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega kuivained omavahel, näpi hulka või. Lõpuks lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Aseta tainas võiga määritud vormi (Ø22-23cm).

Määri tomatipasta ja sinep muretaina põhjale. Lisa tükeldatud kintsuliha ja kurgid. Laota peale riivitud suvikõrvits, selle peale laota feta juust. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel aseta peal riivitud juust ning küpseta veel ca 20 minutit.

Suvikõrvits annab pirukale mahlakust!

Koostisosad

  • Põhi
    • 1 dl odrajahu
    • 2 dl nisujahu
    • näpuotsatäis soola
    • 0,5 tl küpsetuspulbrit
    • 150 g võid
    • 2-3 sl külma vett
  • Täidis
    • 2 sl tomatipastat
    • 1 tl mahedat sinepit
    • 175 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • 2 marineeritud kurki
    • 100 g suvikõrvitsat, riivituna
    • 50 g feta juustu
    • 100 g juustu, riivituna