postthumb
2
20 min
gluteenivaba

Suvikõrvitsa-porgandipasta

Kui Teile meeldivad üheskoos seened, porgand, suvikõrvits ja kookospiim, siis tasub kindlasti selle retseptipostituse juurde veidikeseks peatuma jääda…. Ja kui Te seda retsepti veel lähemalt uurite, siis näete, et allolevalt on tegemist paleo-retseptiga, puudub laktoos, gluteen (teraviljad), kaunviljad.
See on justkui pastaretsept, kuid nisujahu sisaldava pasta asemel on kasutatud siin suvikõrvitsa- ja porgandilaaste. Uskuge, see roog on imehea, kus lõpptulemuseks on tänu kookospiimale mõnusalt kreemjas juurviljapada.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Viiluta seened ning lõika kartulikoorimisnoaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad peened laastud. Kuumuta pannil umbes 1-2 tl kookosrasva/võid ning küpseta pannil seeneviilud valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil veel umbes 1-2 tl kookosrasva ning lisa pannile porgandi- ja suvikõrvitsalaastud. Küpseta seni, kuni need on pehmed, kuid siiski veel krõmpsud, lisa pannile tagasi seened ja tüümian, vala kergelt segades juurde kookospiim, maitsesta. Haki linnuliha väikemateks tükkideks ning lisa pannile. Kuumuta segades veel hetke (vajadusel maitsesta) ning tõsta siis roog taldrikutele. Rösti seemned kuival pannil ning raputa need toidule kõige peale.

Koostisosad

    • 200 g seeni
    • 200 g porgandit
    • 200 g suvikõrvitsat
    • 2 tl tüümiani, hakituna
    • 1 dl kookospiima
    • 200 g grillitud/küpsetatud linnuliha
    • 2 tl päevalilleseemneid
    • soola, pipart
    • kookosrasva või võid