postthumb
4-le
20+ min
Lihtne

Täidetud kartulid

Täidetud kartuleid on hea teha siis, kui külmkapp vajab tühjendamist. Niisiis on seesama toit hea roog, kus ära kasutada viimased singiviilud, juustutükid, ürdid jne. Tulemuseks on maitsev ja üdini toitev kartuliroog!

Valmistamine

Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ning lase veidi jahtuda. Seejärel lõika kartulitel "müts" ära ning kraabi kartulid seest tühjemaks. Umbes pool kraabitud sisust pane kaussi, lisa juurde hakitud roheline sibul, murendatud sinihallitusjuust, tüümian, tükeldatud sink ja hapukoor. Sega ning maitsesta. Täida saadud seguga kartulite sisemus. Kata mozzarellaviiludega ning küpseta ahjus grillrežiimil seni, kuni juust pealt sulab.

Proovi sama retsepti ka bataadiga!

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 suuremat koorega kartulit
    • paar vart rohelist sibulat
    • 50 g sinihallitusjuustu
    • 1 tl tüümiani, hakituna
    • 100 g Rannamõisa suitsutatud kalkunirinnafileed
    • 3 sl hapukoort
    • 100 g mozzarellat
    • soola, pipart