postthumb

Tomati-meekastmes lihapallid

Kellele ei meeldiks tomatikastmes lihapallid?! Lastele süüa valmistades on see alati nö kindlapeale minek. Alljärgnevalt üks lihtne retsept, mis valmistatud linnulihast lihapallide ja äärmiselt mõnusa tomatikastmega.

 

 

 

Lihapallid:
2 pk (900g) Rannamõisa hakklihasegu broilerikintsulihast
2 tl paprikapulbrit
soola, pipart

Kaste:
0,5 punast sibulat
250 g tomatipastat
2 sl mett
2 sl riisiäädikat
0,5 dl valget veini
näpuotsatäis kaneeli
1-2 tl palsamiäädikat
veidi sidrunist pressitud mahla
soola, pipart

Sega hakklihasegusse paprikapulber, maitsesta soola ja pipraga ning seejärel vormi segust pisikesed lihapallid (sellest kogusest tuleb ca 55tk). Aseta need ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures ca 10 min.

Kastme valmistamiseks haki sibul hästi peeneks ning pruunista pannil õlis madalal kuumusel klaasjaks. Seejärel lisa segades juurde tomatipasta, mesi, riisiäädikas, vein ja kaneel. Kata pann kaanega ning kuumuta hästi madalal kuumusel ca 10 minutit. Seejärel maitsesta palsamiäädika ja sidrunimahlaga, vajadusel lisa soola, pipart.

Kui kaste on maitse järgi sobivaks timmitud, siis sega juurde lihapallid. Serveeri rooga koos spagettide või keedetud tatraga.

Foto: Ragne Värk

Abiks kokkajale
kuuele
umbes 30 minutit
Söö koheselt!
Lihapallidele võid lisada juurde riivitud peeti!

Valmistamine

Koostisosad

  • Lihapallid
    • 2 pk (900g) Rannamõisa hakklihasegu broilerikintsulihast
    • 2 tl paprikapulbrit
    • soola, pipart
  • Kaste
    • 0,5 punast sibulat
    • 250 g tomatipastat
    • 2 sl mett
    • 2 sl riisiäädikat
    • 0,5 dl valget veini
    • näpuotsatäis kaneeli
    • 1-2 tl palsamiäädikat
    • veidi sidrunist pressitud mahla
    • soola, pipart