postthumb

Trühvlirisoto pardimaksaga

Maks ja trühvlid sobivad kokku ülihästi. Pardimaks on maksadest üks parimaid, seega sobib seltsiks sättida vaid parimat. Lihtne risoto laseb trühvlimaitsel särada ja kergelt pannil praetud pardimaks muudab koosluse luksuslikuks. Parima tulemuse saab naturaalsest trühvlist või trühvlipastast, kuid selle puudumisel võib kasutada ka näiteks trühvliõli.

Valmistamine

Puhasta pardimaks kelmetest ning aseta 1 tunniks piima sisse.

Haki sibul. Sulata potis madalal kuumusel või ning lisa või sisse sibul. Hauta sibul klaasjaks, kuid ära pruunista. Lisa riis ja kuumuta võiga läbi. Järgmisena lisa valge vein ja lase keema tõusta. Kalla juurde kuum puljong ühe kulbitäie kaupa. Puljongit lisa juurde vaid siis, kui eelnev puljong on riisi sisse absorbeerunud. Sega riisi regulaarselt.

Maitsesta risoto soola ja pipraga nign lisa siis sidrunimahl ja –koor. Keeda, kuni risoto on parajalt kreemjas. Sega juurde parmesan ja trühvlid (kui kasutad trühvliõli, nirista see valmis portsu taldrikule pannes peale)

Kuivata pardimaks köögipaberiga. Prae pardimaksa võis kiirelt mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Ära üle küpseta, maks peab jääma parajalt pehme ja seest kergelt roosa.

Aseta pardimaks risotoportsule. Peale võid niristada veel trühvliõli. Viimistel värskelt jahvatatud musta pipraga.


Foto: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • 200 gr jahutatud pardimaksa, piimas leotatud 1 tund
    • 50 gr võid + praadimiseks
    • 1 šalottsibul
    • 200 gr risotoriisi (Arborio)
    • 125 ml valget kuiva veini
    • 1 l kuuma kanapuljongit (kasuta kanafondist valmistatud puljongit)
    • Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
    • 1 sidruni koor ja mahl
    • Parmesani
    • Trühvliõli või trühvleid õlis