postthumb

Veidi teistmoodi pastaroog – maksapasta!

Roa nimi võib esialgu küll küsimusi tekitada, kuid kellele maks meeltmööda, siis tasub ka seda retsepti proovida. Lihtsalt ja kiirelt valmiv lõuna- või õhtusöök.

 

 

 

 

300 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
piima (maksa leotamiseks)
1 sibul
100 g toorjuustu
parmesani juustu, riivituna (2 sl + peale raputamiseks)
300 g spagette
soola, pipart

Pane maks piima sisse likku vähemalt tunnikeseks. Seejärel kuivata majapidamispaberiga ning prae õliga piserdatud kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta korraks kõrvale. Viiluta sibul ning prae samal pannil klaasjaks, pane juurde maks ning lisa kergelt segades pannile toorjuust ja 2 sl parmesani. Maitsesta.

Maksa valmistamise ajal keeda spagetid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta, kuid säilita umbes pool klaasi pastakeeduvett. Seejärel tõsta pasta pannile maksa juurde. Sega kõik  kokku, raputa peale parmesani ning serveeri koheselt.

Foto: Ragne Värk

Abiks kokkajale
kolmele-neljale
Valmistamisaeg u 25 minutit
Söö koheselt!
Kui pasta liialt kuivaks tõmbub, siis lisa roale juurde
eelnevalt kõrvalepandud pastakeeduvett!

Valmistamine

Koostisosad