Veinikastmega kaetud pardifileelõigud

Siit jällegi üks lihtsasti ja mis kõige olulisem kiirelt ja ilma vaevata valmiv pardiliharoog. Seekord serveerin Teile pardirinnafilee õhukesi kergelt roosakaid viile veinikastmega – ei miskit uhkustamist, ehtsad maitsed ongi kõige paremad.

 

 

 

2 Rannamõisa Jahutatud pardirinnafileed
meresoola, pipart

Veinikaste:
2 dl punast veini
4 dl keeva vett
0,5 kanapuljongikuubikut
0,5 sibulat
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
0,5 sl mett
2 sl sojakastet
1 dl külma vett
2 tl maisitärklist

Pardifilee valmistamisekskuivata pardifileed majapidamispaberiga. Seejärel tee nahaga poolele noaga nahale sisse umbes 1cm vahega sisselõiked (jälgi, et ei kahjusta pardiliha). Aseta pardifileed naha pool all keskmise kuumusega pliidile külmale pannile. Küpseta liha ca 8 minutit, kuni naha pool on ilusti kuldpruun. Maitsesta nahata poolt meresoola ja pipraga. Seejärel keera liha ümber ning pruunista paar minutit, pruunista ka küljed. Aseta fileed fooliumile raputa peale meresoola ja pipart ning paki nad ükshaaval fooliumisse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 5-10min. Ahjust välja võttes jäta liha fooliumisse järelküpsema umbes 10 minutiks. Seejärel raputa filee meresoolahelvestest puhtaks.

Pane vein koos keeva vee ja puljongikuubikuga keema. Lisa sibulaviilud, pooleks lõigatud küüslauguküüned ja loorberilehed. Keeda tasasel kuumusel ca 20-30 minutit. Seejärel kurna kaste läbi sõela. Pane kaste uuest pliidile keema. Maitsesta mee ja sojakastmega. Sega vesi ja tärklis omavahel ning lisa peene joana valades kastmele. Kuumuta kastet segades paksenemiseni. Vala kaste lahtilõigatud pardifilee viiludele ning serveeri koos juurviljade või muu meelepärase lisandiga.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 porru
  • Kaste
    • 3 sl sojakastet
    • 1 sl suhkrut
    • 2 sl sake riisiveini
    • 3 sl mirini kastet