postthumb
2-le

Viinamarja-maiuspalasalat kadunud munaga

Päikesevalgus teretab üha sagedamini märtsikuiseid hommikuid. Tahaks juba rabarberikooki, naadiga rikastatud omletti ning mõnusaid esimesi grillimiselamusi. Tahaks juba rohkem kevadist päikesepaistet ning lumesulamist, et libedal jääl kukkumata tervena tööle jõuda. Tahaks juba tärkavaid lumikellukesi ning lillakalt kumavaid krookuseid, jah tahaks kevadet. Selleni on veidi küll aega, kuid tervituseks kevadele üks maitsev salat.

Valmistamine

Poolita viinamarjad ning tükelda Maiuspala suupärasteks tükkideks. Sega kokku salatilehtedega ning jaota see kahele taldrikule.

Kadunud muna valmistamiseks, lisa veele 1tl soola ja 1sl äädikat ning lase vesi keema. Kui vesi keeb, sega korralikult lusikaga, et tekiks veering, kuhu sisse löö üks kooreta muna. Kergelt vett ringi ajades keeda muna ca 5-7minutit. Pane taldrikule nõrguma ning valmista samamoodi ka teine muna.

Piserda salat kergelt üle palsamiäädikaga ning aseta mõlemale salatitaldrikule kadunud muna. Lõika munarebu kergelt pealt katki ning ning maitsesta pealt soola pipraga. Naudi!


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 150 g tumedaid viinamarju
    • 100 g Rannamõisa marineeritud Lepasuitsu broilerikintsuliha "Maiuspala"
    • erinevaid rohelise salatilehti (lollo rosso, rukola, frillice jne)
    • 25 g parmesani
    • 2 muna
    • 1 tl soola
    • 1 sl äädikat
    • pipart, soola (maitsestamiseks)
    • palsamiäädikat