postthumb
3
30 min
Gluteenivaba

Vürtsikas tomatisupp broilerifileega

See on üks vürtsikalt hõrk, kergelt suitsuse maitsega tomatisupp broilerifileega, mida on väga lihtne valmistada ning valmib kiiresti. Sobib süüa nii lõunasöögiks kui ka õhtusöögiks. Lihtsuses peitub võlu!

 

rannnamõisa tomatisupp

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

Tükelda tomatid väiksemaks ja kuumuta wok pannil oliiviõlis läbi. Lisa juurde tomatipasta ja vesi, kuumuta keemiseni ning keeda madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa sulatatud juust, sega kuni juust on ühtlaselt supi sisse segunenud. Maitsesta supp fariinsuhkru, soola ja tšillihelvestega. Kalla tomatisupp suurde kannu, lisa juurde basiilik  ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks.
Lõika broilerifilee ribadeks ning prae oliiviõlis läbi. Maitsesta soola, pipra, tšillihelveste ja suitsutatud paprikaga.
Kalla supp serveerimisnõudesse, supi keskele tõsta broilerifilee ribad ja õhukesed Mozzarella juustu viilud. Soovi korral raputa supile veel tšillihelbeid.

Koostisosad

    • oliiviõli
    • 5 tomatit
    • 500 g tomatipastat
    • 100 g suitsujuustuga sulatatud juustu
    • 200 ml kuuma vett
    • 1 sl fariinsuhkrut
    • mõned basiilikulehed
    • 1 Rannamõisa broilerifilee
    • sool/pipar
    • tšillihelbed
    • suitsutatud paprikapulber
    • 60 g Mozzarella juustu