postthumb
Pearoog

Broilerikintsuliha tüümianikastmes

Lihtne ja maitsev roog broilerikintsulihast. Lõpptulemuseks on äärmiselt pehme ja mahlane liha.

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, lima nahata
    • 2 spl rapsiõli
    • 250 ml valget veini
    • 150 ml kanapuljongit
    • 70g rohelist sibulat
    • 30g võid
    • 100g shampinjone
    • Värske tüümian
    • Värske petersell
    • 1 sidrun, mahl ja koor
    • 30g võid
    • Meresool, pipar

Valmistamine

Kuumuta õli ja või pannil ja prae broileriliha kuldpruuniks. Tõsta broileriliha ahjuplaadile. Pane pannile veel võid ja pruunista shampinjonid, sibul ning lisa tüümian, sidrunikoor ja -mahl. Vala peale vein ja kanapuljong, keeda kuni maitsed segunevad. Saadud vedelik vala broilerilihale ning kata see pealt küpsetuspaberiga ja küpseta ahjus 150 kraadi juures 2 tundi. Serveeri koos küpse porgandi ja aurutatud porrulauguga.
Retsept ja foto: Ants Uustalu
Foto: Ants Uustalu