postthumb
2
50 min
Pearoog
Gluteenivaba

Kanakoivad ingveri ja meega

Maitserikas roog kanakoibadega, mis sobib hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Serveeri rooga riisi, kinoa või bulguriga!

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud kanakoiba
    • soola, pipart
    • 5 cm jupp ingverit, koorituna ja peeneks hakituna
    • veerand sidrunit
    • 0,5 tšillipipart
    • 3 küüslauguküünt, viilutatuna
    • 1 tl pehmet mett
    • 1-2 sl oliiviõli
    • tilli
    • (kana)puljongit

Valmistamine

Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga ning aseta ahjuvormi. Lisa ingver, sidrunipoolikud ning tšilli- ja küüslauguviilud. Nirista kanakoibadele mesi ja oliiviõli ning tõsta vormi mõned tillivarred. Vala juurde puljong - nii palju, et see poolenisti kanakoibadele ulatuks.

Küpseta kanakoibasid ahjus pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 45-55minutit. Esimesed 10 minutit küpseta ilma kaaneta, seejärel aseta kanakoibadele peale kaas või foolium ning küpseta kanakoibasid edasi! 10 minutit enne küpsemise lõppu eemalda pruunistamiseks foolium ja küpseta liha valmis!