postthumb
4
3 h 7 min
Pearoog

Pardikoivad õuna-ingverimäärdega

Õigesti küpsetatuna on pardikoivad tõeliselt hõrk maitseelamus. Nende valmistamisel peab meeles pidama kindlasti seda, et pardikoibade küpsetamisele peab varuma aega. Kaua küpsenud liha eraldib luu küljest ise-enesest ning sõna otses mõttes sulab suus. Kui sul on olemas kodus puuküttega ahi, siis süte hõõgumise ajal on õige aeg koivad ahjupotiga 12-15ks tunniks sinna küpsema jätta. Lõpptulemus on ääretult maitsev! Puuahju asemel saad selle roa valmistada ka elektriahjus, kuid sellisel juhul arvesta küpsetamiseks ca 3 tundi!

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • soola, pipart
    • 25 g ingverijuurt (ära koori)
    • 175 g õuna
    • 1 sl pruuni suhkrut
    • 1,5-2 dl heledat õlut

Valmistamine

Maitsesta pardikoivad soola ja pipraga. Eemalda õuntel südamikud ning püreesta koos ingverijuure ja suhkruga  ühtlaseks massiks. Hõõru segu pardikoibadele ning aseta need ahjuvormi. Lisa õli ning küpseta ahjus valmis:

  1. Kui kasutad küpsetamiseks puuküttega ahju: Kui toas on ahi köetud, söed hõõguvad ning lõõr kinni, siis oota umbes tunnike, et söed pisut „rahuneksid”. Seejärel pista kannega kaetud malm/ahjupott ahju süte juurde ning sulge ahi. Hoia pardikoibasid ahjus umbes 12-15 tundi.
  2. Kui kasutad elektripliiti: Küpseta pardikoibasid ahjus kaane alla 160 kraadi juures vähemalt 3 tundi.

Ahjuvormi tekkinud vedelikku kasuta kastmena. Soovi korral keeda seda koos Ahjuvormi tekkinud vedelikku kasuta kastmena. Soovi korral keeda seda kooskohvikoorega potis madalal kuumusel kümmekond minutit, nii on lõpptulemuseksmaitserikas koorene kaste!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun