postthumb
4-le
Pearoog

Pardikoivad röstitud ahjuköögiviljadega

Lihtne, kuid väga värviküllane ahjupraad, mille valmistamine on lihtsamast lihtsam. Kui part ning juurviljad kipuvad küpsemise ajal liigselt pruunistuma, kata pealt küpsetuspaberi või fooliumiga.

Koostisosad

    • 2 pakki Rannamõisa Jahutatud pardikoibi
    • soola ja musta pipart
    • 1 tl sinepit
    • 4 kartulit
    • 4 porgandit
    • 2 peeti
    • 2 pastinaaki
    • 1 punane sibul
    • 2 sl õli
    • soola
    • 1 tl kuivatatud tüümiani
    • 1 sl palsamiäädikat

Valmistamine

Maitsesta pardikoivad sinepi, soola ja pipraga. Tõsta ahjuvormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 1 tund. Koori kartulid, porgandid, peet, pastinaak ja sibul. Lõika sektoriteks ja maitsesta õli, soola, tüümiani ning palsamiäädikaga. Kui part on pool tundi ahjus küpsenud, lisa juurviljad.  Küpseta veel pool tundi.


Foto: Angeelika Kang