postthumb
Pearoog

Vokitud kalkuni kintsufilee paprika ja rohelise sibulaga

Kiire ja lihtne moodus, kuidas argiõhtul maitsev roog lauale saaks. Hiinapäraselt maitsestatud kalkunifilee jääb väga hõrk, magus krõmps paprika ning värske roheline sibul aitavad kooslusele veidi särtsu lisada ja nauditav mõnus kiire õhtusöök ongi valmis. Juurde paku aurutatud basmati riisi ja toitu võid kohe topeltkoguse teha, sest lisaports on selle vokitud liha puhul reegel. Algul võib küll tunduda, et koostisaineid on palju, samas tasub koju muretseda nii seesamiõli, tume sojakaste kui ka riisiviin või kuiv šerri ja suurem osa Hiina päritolu toitusid saabki nende toel tehtud. Seesamiõli on ühes võtmesõnaks, ilma selle lisandita Hiina toit ei saa vajalikku maitsenüanssi.

Koostisosad

    • 500 gr kalkuni kintsufileed
    • 1-2 paprikat tükeldatuna
    • Peotäis rohelise sibula varsi, hakituna
    • 2 spl maapähkli õli (võid asendada tavalise toiduõliga)
    • 2 küüslauguküünt peeneks hakituna
    • 1 tl soola
    • 1 spl pruuni suhkrut
    • 1 spl sojakastet
    • 1 spl tumedat sojakastet (võid asendada ka tavalise sojakastmega)
    • 1 spl kuiva šerrit või riisiviina
    • 2 tl seesamiõli
    • Soola ja pipart
  • Marinaadi jaoks
    • 1 spl kuiva šerrit või riisiviina
    • 1 spl sojakastet
    • 1 spl seesamiõli
    • 1 tl maisitärklist

Valmistamine

Sega marinaadi ained ning aseta tükeldatud liha marinaadi. Mõõda välja sool, suhkrur, sojakaste(kastmed) ja šerri. Lase kümmekond minutit seista. Kuumuta vokkpannil õli (tavalise panniga tuleks pann hästi kuumaks lasta) ning prae umbes minuti-paari jooksul liha läbi. Tõsta liha kõrvale. Samale pannile lisa küüslauk ning voki see kiirelt (ca 10 sekundit) läbi. Lisa paprika ja hakitud roheline sibul ning prae taas kiirelt läbi. Nüüd lisa eelnevalt valmis mõõdetus sool, suhkur, sojakastmed ja šerri. Küpseta mõned minutid. Aseta liha pannile tagasi ning prae kogu aeg segades kogu mass läbi mõne minuti jooksul. Kontrolli liha küpsust. Kui liha on läbiküpsenud, kalla peale seesamiõli ja kuumuta läbi. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri aurutatud basmati riisiga. Soovi korral võid lisada vokile veel näiteks mungoa idusid või ka pähkleid.

Fotod: Tuuli Mathisen

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun