postthumb
Grilltoidud

Grillitud broilerisüdamed

Broilerisüdamed on ilmselgelt täiesti alahinnatud tooraine. Maitselt on südamed suurepärased. Pealegi valmivad need grillil imekiiresti, mistõttu sobivad kiireks tervitusampsuks ja suupisteks grillõhtul.

Koostisosad

    • 1 pk Rannamõisa jahutatud broilerisüdameid
    • kimbutäis rosmariinioksi
    • 3 dl tumedat õlut
    • soola

Valmistamine

Hoia grilltikke paar tundi vees, et need grillimisel ära ei kõrbeks. Hõõru broilerisüdamed soolaga kokku, pane grilltiku otsa ning aseta kuumale grillile. Lisa grillile ka rosmariinioksad ning plekk-kauss õllega* ning küpseta broilerisüdamed kaane all mõlemalt poolt küpseks (selleks kulub 3-5 minutit ühelt ja samapalju teiselt poolt).Serveeri kartuli või pastinaagikrõpsudega - selleks lõika kartulist/pastinaagist õhukesed viilud. Piserda üle õli ning soolaga ning aseta grillile küpsema.

*Õlle või veiniga plekk-kausi asetamine grillile, muudab broilerisüdamed mahlasemaks ning lisab maitserikkust. Õlle või veiniga plekk-kausi kasutamisel peab olema süte kuumus võimalikult suur ning kindlasti tuleb grillida kaane all.


Foto:  Ragne Värk