postthumb
3-4
35 min
Pearoog
Lihtne

Kodune kartulivorm

Lihtne ja kiirelt valmiv kartuliroog argipäeva lõuna- või õhtusöögiks!

Koostisosad

    • 700 g kartuleid
    • soola, pipart
    • veerand sibulat
    • 0,5 paprikat
    • 200 g kanahakkliha
    • 2 sl majoneesi
    • 2 muna
    • 2 sl hapukoort

Valmistamine

Koori ja viiluta kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Tõsta pooled kartulid võiga määritud väiksemasse ahjuvormi.

Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, lisa pannile ka paprikatükid ning seejärel hakkliha. Kuumuta hakkliha valmimiseni, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pann pliidilt, sega juurde majonees ning tõsta hakklihasegu vormi. Tõsta peale järelejäänud kartuliviilud. Klopi munad hapukoorega lahti, maitsesta ning vala vormi kõige peale. Küpseta ahjus pöördõhurežiimil 170 kraadi juures 25-30 minutit. Kui pöördõhku ei kasuta, siis küpseta  190 kraadi juures sama aeg.