postthumb
2-le
Pearoog

Mustsõstrakastmega peekonihani

Mul on nõrkus toitude vastu, mis on natukene kiiksuga. Paar päeva tagasi avastasin enda jaoks sinihallitusjuustu-täidisega piparkoogipirukad, mis paljudele ehk eriskummalise kooslusena võib tunduda. Siiski, mulle meeldib soolase ja magusa kooslus –  nii nagu apelsini-meekastme-pardifilee kokkusobivus on justkui match made in heaven. Ja just seetõttu tegingi ma omavahel tuttavaks õigepisut magusa mustsõstrakastme, peekoni ning hane.

 

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud hane rinnafileed
    • peekoniviile
    • meresoola
  • Mustsõstrakaste
    • 1 sl võid
    • 0,5 sl jahu
    • 3 sl mustsõstramoosi
    • 1,5 dl vett
    • 0,5 sl valget veini

Valmistamine

Kastme jaoks sulata panil või, lisa jahu ning sega korralikult. Seejärel sega juurde moos. Lisa 1 dl vett ning vein ning lase madalal kuumusel podiseda ca 15 minutit. Lisa juurde ülejäänud 0,5 dl vett ning kuumuta veel 5 minutit.

Patsuta fileed majapidamispabriga kuivaks. Hõõru kergelt soolaga kokku. Kata fileed peekoniribadega. Küpseta pannil fileesid mõlemalt poolt 4-5 minutit ehk seni kuni peekoniribad on kuldpruunid. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Aseta fooliumisse rahunema ca 5-10 minutiks. Serveeri koos mustsõstrakastme ja meelepärase lisandiga.

Foto: Ragne Värk