postthumb
22 tk
Eelroad

Õlleküpsised singi ja toorjuustukreemiga

See klassikalise õlletaina järgi valminud suupisted sobivad ideaalselt suupistelauale. Lisaks suitsukanale, proovi suupisteid valmistada ja singivahuga, lõhekreemiga või hoopis magusapoolse šokolaadikreemiga.

 

Koostisosad

    • 200 g võid
    • 3 dl nisujahu
    • 0,75 -1 dl õlut
  • Peale
    • sulatatud võid
    • kuivatatud ürtide segu
    • meresoola
  • Toorjuustukreem
    • 75 g toorjuustu, toasooja
    • 2 sl riivitud parmesani
    • 2-3 tl sojakastet
    • 2 tl hapukoort
    • Rannamõisa suitsutatud broileri rinnafilee rulaadi

Valmistamine

Sega omavahel toasoe või, jahu ja õlu (niipalju, et oleks sütkutav tainas).  Aseta tainas ca 30 minutiks külma. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ca 4 mm paksuseks ning vormi ümmarguse klaasi abil tainarõngad.  Määri neid sulatatud võiga ning raputa tainaringidele ürte ja meresoola. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 min.

Toorjuustukreemi valmistamiseks sega kokku kõik koostisained (va sink). Seejärel määri kreem küpsistele, kata õhukese suitsusingi viiluga. Serveeri koos salatilehtedega suupistena.


Foto: Ragne Värk