postthumb
4-le
Grilltoidud

Rabarberi-ingveri marinaadis kanavardad

Kevad ja varased aiasaadused pakuvad söögiarmastajatele tavaliselt 2 kauaoodatud asja korraga: rabarber ja soojad (või vähemalt tibake soojemad) grilliilmad. Kevadisest rabarberist on hea teha erinevad küpsetisi, kuid see sobib imehästi ka liha marineerimiseks, muutes selle mõnusalt pehmeks ja kergelt hapukaks.

 

Koostisosad

    • 3 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 2 keskmist rabarberivart (u 200 g)
    • 2 tl ingverit
    • 2 sl valge veini äädikat
    • 2 sl oliiviõli
    • 2 tl suhkrut
    • soola
    • pipart

Valmistamine

Tükelda filee suupärasteks tükkideks. Koori ja haki rabarber, lisa suhkur ja ülejäänud ained. Jäta liha u 4 h marinaadi seisma. Seejärel lüki liha tihedasti vardasse, lisada võid meelepäraseid köögivilju. Grilli sütel, alguses kuumemal, hiljem vähem kuumemal temperatuuril, kuni broileritükid  on  pealt kuldsed.


Retsept ja foto: Marju Randmer