postthumb
4
30 min
Pearoog
Gluteenivaba

Saltimbocca kalkunifileest

Saltimbocca on Itaaliast Roomast pärit klassikaline liharoog, mis pikemat tutvustamist vist ei vajagi. Ühes lihatoidus saavad kokku hõrk mahlane filee, õrn prociutto-loor ja maitseürdina annab viimase lihvi salvei. Lihtne ja kaunis kooslus! Klassikaline saltimbocca valmistatakse kahest õhukesest tikuga kokkuühendatud vasikafileest, kuid katsetused kalkunifileega veidi teisel moel andsid ka väga suurepärase tulemuse. Toit, mis kuulub kindlasti koduse gurmee kategooriasse. Kes soovib, võib katsetada ka kanafileega, mis tuleks siis sarnaselt kalkunifileele õhukeseks vasardada.

 

Koostisosad

Valmistamine

Lõika kalkunifileest ristikiudu paarisentimeerise paksusega viilud ja vasarda need ca 0,5 cm paksuseks. Aseta igale fileele prociutto-viil, nii, et terve külg oleks kaetud. Prociuttole aseta salveileihed ja kinnita kolm komponenti tikuga.


Fotod: Tuuli Mathisen

Kuumuta pannil õli või õli/või segu. Aseta filee, prociuttoga kaetud osa allpool, pannile ning prae mõni minut. Samal ajal maitsesta fileed soola ja pipraga. Keera fileel teine pool ning prae fileelõik ilusti läbi ja kuldpruuniks. Piserda lihale veidi sidrunimahla.

Serveeri meelepärase lisandiga soojalt.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun