postthumb
40 tk
1 h 30 min
Pirukad

Tuuletaskud suitsukanatäidisega

Väikeste tuuletaskute ehk profitroolide retsept, kus täidiseks on toorjuustu-suitsukanatäidis. Tuuletaskute valmistamisel on vaja valmis teha keedutainas, mis valmib lihtsasti. Paljudel on arvamus, et keedutaina valmistamine on keerukas protsess, mille iga väiksemgi vale käik viib ebaõnnestumiseni. Tegelikkuses nii see ei ole, vaja lihtsalt järgida retsepti ning küpsemisel ahju ust mitte avada. See viimane ongi üks olulisemaid õpetussõnu, mis meeles tuleb pidada. Tuuletaskutesse tekib küpsemisel õhk, mis kergitab tainast ning jätab sisemuse tühjaks. Nii, et kui poole küpsemise ajal uks avada, siis ongi tulemuseks lössi vajunud küpsetised. Täpsemalt on tuuletaskute samm-sammult tegemise õpetus olemaks ka linnulihablogis: Tuuletaskud samm-sammult.

Täita võib tuuletaskuid nii magusa, kui ka soolade täidisega. Seekord läheb käiku soolane täidis, kus peaosa on toorjuustul ja suitsukanal – maitseb imehästi.

Koostisosad

    • 3 dl vett
    • 80 g võid
    • 0,5 tl soola
    • 180 g jahu
    • 4 muna
  • Täidis
    • 300 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • 200 g toorjuustu, toasooja
    • 4 sl hapukoort
    • soola

Valmistamine

Lase potis vesi koos või ja soolaga keema. Tõsta tulelt, lisa jahu nin gsega kiiresti ühtlaseks. Pane anum uuesti tulele ning sega seni kuni tainas poti külgeldelt lahti lööb ja moodustab ühtlase palli. Tõsta tulelt ja lase veidi jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv.

Pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pisikesed tainapallid. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit, alanda siis kuumust 200 kraadini ning küpseta veel 12 minutit. Pärast küpsemist lülita ahi välja, aga jäta need lahtise ahjuuksega ca 5 minutiks ahju (nii ei vaju küpsetised kokku).

Püreesta kõik täidise komponendid ühtlaseks, maitsesta soolaga. Jahtunud tuuletaskutel lõika ülemine osa ära, täida sisemus täidisega ning pane äralõigatud "müts" uuesti peale. Serveeri.

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun