postthumb
4
30 h

Pastasalat basiiliku marinaadis kanavarrastega

See on üks mõnusalt suvine pastasalati retsept, mida sobib süüa ka palaval suvepäeval. Pastasalat pakatab värskusest ning sisaldab erinevaid koostisosi, mida on võimalik korjata ka otse aiast. Basiiliku ja sidruni kooslus annab broilerifileele värske maitse, mis sobib ideaalselt selle pastasalati juurde.

 

 

rannamõisa pastasalat

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Sega kokku marinaad, selleks blenderda omavahel sidrunimahl, basiilik, sojakaste ja sweet chilli kaste. Lõika kanafilee kuubikuteks ja pane kaussi ning sega juurde marinaad. Lase kanal marineeruda vähemalt 1 tund.
Samal ajal, kui kana marineerub saad ette valmistada pastasalati komponendid. Keeda spagetid pool pehmeks, loputa külma vee alt läbi ja kurna. Lõika tomatid ja mozzarella pooleks. Avokaado viljaliha, redis ja sibul viiludeks. Sega kõik komponendid kokku, lisades ka maisi, spinatit ja basiilikut. Lõpetuseks maitsesta pastasalat soola, pipra, oliiviõli ja sidrunimahlaga.
Nüüd pane kana grillivarraste otsa ja grilli valmimiseni.

Puuvarrastega grillimisel tuleb puuvardaid enne külmas vees hoida!

Koostisosad

  • Kanavardad
    • 4 Rannamõisa broilerifileed
    • 1 sidruni mahl
    • 1 suur peotäis basiilikut
    • 1 sl sojakastet
    • 2 sl sweet chilli kastet
    • 1 sl oliiviõli
    • sool/pipar
  • Pastasalat
    • 200 g spagette (kasutasin tavalisi ja seepia spagette)
    • 10 kirsstomatit (punaseid ja kollaseid)
    • 4 sl maisi
    • 1 avokaado viljaliha
    • 3 redist
    • 0,5 punast sibulat
    • 1 peotäis spinatit
    • 125 g mozzarella kirsse
    • 5 basiiliku  lehte
    • oliiviõli
    • sidrunimahl
    • sool/pipar