postthumb
4
50 min
Pearoog
Gluteenivaba

Broilerifileerull nõgesepestoga

Nõgesepesto sobib võileivakatteks, pasta lisandina või salatisse. Kindlasti proovi ka nõgesepestoga broilerifileerulli, mis sobib söömiseks kuumana või hoopis serveerituna külmlauale.

Koostisosad

    • 4 keskmise suurusega Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • soola
    • 1 dl rõõska koort (10%)
  • Nõgesepesto
    • 75 g nõgeselehti
    • 75 g india pähkleid,
    • 75 g parmesani (eelistagem Valio Fortet)
    • 0,75-1dl oliiviõli*
    • 0,5 küüslauguküünt
    • meresoola (maitse järgi)

Valmistamine

Nõgesepesto valmistamiseks: vala nõgeselehed üle keeva veega, lase ca 3-5 minutit seista ja seejärel kurna korralikult. Rösti pannil pähkleid paar minutit ning pane kõik koostisained mikserisse. Mikserda ühtlaseks. PS! Selleks, et mitte kõrvetada saada korja nõgeseid kummikinnastega.

*Endale sobivat kosistentsi kohanda oliiviõli kogusega.

Tambi broilerifileed toidukile vahel lihahaamriga õhukeseks. Hõõru fileed kokku vähese koguse soolaga. Määri igale broilerifileele 2 sl pestot. Keera rulli ning pruunista õliga piserdatud pannil igast küljest. Vala rõõsk koor ahjuvormi ning küpseta fileesid selles 20 minutit 175 kraadi juures. Serveeri suupistena või hooajaliste köögiviljadega.