postthumb
6 tk
40 min
Pirukad
Lithne

Croissant`id suitsutatud kalkuni ja punase pestoga

Mõnikord võib ju endale ette kujutada, et oled pariisitar oma hubases köögis vaatega otse Eiffeli tornile. Ühes käes on krabisev leht värskete uudistega ja teises käes lihakas croissant, mis on nii ahjusoe, et juust alles venib ampsamisel. Peale saiakese söömist peab küll tagasi halli argipäeva naasma, kuid vähemalt on hommikust saanud midagi enamat kui lihtsalt puder ja võileib.
Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com).

Koostisosad

    • 500g lehttaigent (soovitavalt valmis rullitud)
    • 6 viilu ehk ca 120 g Rannamõisa suitsutatud kalkuni rinnafileed
    • 125 g juustu viilutatuna või riivituna
    • 12 suurt basiilikulehte

Valmistamine

Laota tainas lauale ja määri peale pesto. Lõika taigen piklikeks kolmnurkadeks. Aseta kolmnurga laiemasse otsa kalkuniviil, juust ja basiilikulehed ning keera tihedasti rulli. Küpseta 215 kraadi juures 20-25 minutit.

Foto: Andra Kalda

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun