Koostisosad
-
- 1 terve jahutatud Rannamõisa broiler
- 2 spl soola (maitse järgi)
- 1 purk õlut (soovitavalt hele)
- 100 ml rapsiõli
- 1 peotäis lepalaaste
Valmistamine
Maitsesta broiler soolaga nii seest ka kui väljast ja jäta 30 minutiks toatemperatuuril maitsestuma. Ava pooleliitrine plekist õllepurk ja vala pealt u 100 ml jagu vähemaks. See on vajalik, et grillil õlu keema minnes ei hakkaks üle ajama. Aseta broiler õllepurgi otsa ja tõsta ettevaatlikult söegrillile. Soovitatav on kasutada söegrilli, sest see annab broilerile mõnusa grillimaitse, kuid võib kasutada ka gaasigrilli. Esimese 15 minutit jooksul küpseta 150 kraadi juures, hiljem langeta temperatuur 80-100 kraadini ja jätka küpsetamist (1 kg liha kohta on küpsemisaeg 1-1,5 tundi). Parem on küpsetada madalamal temperatuuril ja pikemalt– nii jääb tulemus mahlasem. Oluline on, et grillikaas oleks suletud, et õhk ligi ei pääseks. Muidu tekib grillil leek ja broiler võib ära kõrbeda.
Selleks, et anda broilerile suitsu maitset, viska lepalaastud sütele ja sulge grillil kõik avad. Gaasigrilli kasutades aseta niisutatud lepalaast fooliumi sisse ja torka hambatikuga augud sisse. Aseta see broileri kõrvale restile, nii hakkab vaikselt lepalaast fooliumis hõõguma ja aukudest suitsu immitsema. Tõsta broiler koos õllepurgiga grillilt ja lase „puhata“, et lihamahlad püsiksid paremini sees. Serveeri kõrvale toorsalatit.
Õllepurgikana valmib lihtsasti ka tavaahjus!