postthumb
4
20 min
Grilltoidud

Grillitud küüslaugune kanafilee

Üks maitsev marinaadiretsept, kus kana saab juurde kerge küüslauguse meki. Retsept ilmus ka Maret ajakirja maikuunumbris (2014).

Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud broilerifileed (ca 175g/tk)
    • 1 sibul
    • 3 küüslauguküünt
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 1 kuhjaga sl Kreeka jogurtit
    • soola, pipart

Valmistamine

Tampige fileed toidukile vahel õhemaks. Viilutage sibul ja küüslauguküüned. Segage omavahel kokku sinep ja kreeka jogurt ning hõõruge seguga kokku kanafileed. Pange fileed kihiti koos sibula- ja küüslauguviiludega säilituskarpi. Katke kaanega ning laske külmkapis maitsestuda vähemalt 4 tundi. Seejärel puhastage fileedelt üleliigsed sibula- ja küüslauguviilud. Vahetult enne grillimist maitsestage fileesid soola ja pipraga ning küpsetage kana grillil mõlemalt poolt küpseks. Kui grilli käepärast ei ole, võite kana valmis küpsetada ka pannil.

Lisa marinaadi ka koriandriseemneid!