postthumb
2
40 min

Hanestrooganov

Strooganov, mis valmib seekord hanelihast. Naudi koos keedetud värske kartuliga või hea röstitud tumeda seemneleivaga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 50 g võid 82%
    • 1 Rannamõisa jahutatud hanerinnafileed
    • 100 g mugulsibulat
    • 20 g küüslauku
    • 100 g šampinjone või puravikke
    • 50 g valget veini
    • 75 g hapukoort
    • 75 g rõõska koort 35%
    • 1-2sl Dijon sinepit
    • 2 sl lehtpetersell
    • 1 sl murulauku
    • maitse järgi musta terapipart
    • maitse järgi Maldon soola

Valmistamine

Lõika hanefileest ribad, kuumuta pannil võis koos ribadeks tükeldatud sibula ja purustatud küüslauguga, lisa seened ja jätka kuumutamist. Seejärel lisa valge vein ja hauta mõni minut, et alkohol välja aurustuks. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Lisa vesi, hauta mõni minut ja keera tuli vaikseks. Lisa vahukoor, lase vaikselt keema tõusta ja seejärel pidevalt segades hapukoor, sinep. Hahetult enne serveerimist lisa tükeldatud maitseroheline.

Võid proovida ka kana- või kalkunilihaga.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun