postthumb
2-le
Pastaroad

Isetehtud pastatainas. Ravioolid spinati-suitsukanatäidisega

Värske pastatainas on hoopis midagi muud, kui poest ostetu – lihtne teha samuti. Kui pastamasin olemas, siis vajalikud vahendid pastataina tegemiseks on vaid jahu, muna ning veidike õli.

Alljärgnevalt ühed maitsvad ravioolid, kus täidist on sisse pistetud täpselt niipalju, nagu kokk köögis ise soovib. Kreemjas täidis spinati, suitsukana ja ricottaga on üks paremaid kooslusi ravioolitäidises. Spinati ja ricotta omavaheline kergus ning õrn suitsukana maitse, mis lõpptulemusel maitsemeeli paitab on lausa suus-sulav. Väärib kindlasti proovimist!

PS. Retseptis olevat täidist võib veidi üle jääda, aga sellest pole hullu – leivakatteks sobib see imehästi.

 

 

Koostisosad

  • Pastatainas
    • 200 g jahu
    • 2 muna
    • 2 sl oliiviõli
  • Täidis
    • 75 g spinatilehti
    • 100 ricotta kohupiima
    • 150 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
    • soola, pipart

Valmistamine

pastategu (1)Spinatilehed

Kaste:
2 dl rõõska koort (35%)
4 sl parmesani, riivitult

Serveerimiseks: oliiviõli, pipart, parmesani

Kuhja jahu lauale. Tee jahu kuhja peale väike auk ning lisa sinna 2 muna ja õli.

pastategu (4)Taina valmistamine

Nüüd hakka tainast kokku segama - tasapisi lähedal oleva jahuservi koguaeg munasegusse tõmmates. Kasuta käte abi, sest lusika tainast segada on justkui ise jalgratast leiutada:) Sõtku korralikult, et tainas jääks ilus elastne ja pehme. See ei tohi kohe kindlasti käte külge jääda.

Nüüd tulebki mängu pastamasin. Tee tainapall pooleks, nii on lihtsam seda pastamasinaga töödelda. Alustades alguses suuremast vahest, rulli tainas ettevaatlikult läbi pastamasina.

Taina rullimine

Korda seda veel üks kord. Seejärel keera pastamasina vahe väiksemaks ühe numbri võrra ning rulli tainast jälle 2 korda läbi pastamasina. Toimi vahe vähendamist seni, kuni pastatainas on soovitud pakuseni rullitud. Tee sama ka teise tainaribaga.

pastategu (7)Täidise valmistamiseks pane täidise koostisosad mikserisse ning püreesta kõik ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

pastategu (2) pastategu (3)

Täidise valmistamine

Pane jahusele pinnale üks tainariba. Aseta sellele peale lusikatäis täidist mõistlike vahedega. Seejärel niisuta täidisepallide vahelt sõrmedega kergelt veega (et teine tainas paremini kinnituks) ning pane peale teine tainariba (see las olla veidi suurem, kuna tuleks peale asetada mitte nii pingule tõmmatult).

pastategu (8)Ravioolide tegemine

Seejärel suru kergelt kaks tainast näpuga täidiste vahelt kinni ning lõika seejärel välja raviooliruudud. Näppude vahel suru kõik ravioolid äärtest veel korralikult kinni.

pastategu (9)Kastme valmistamiseks kuumuta potis koor, lisa parmesan ning sega seni, kuni parmesan on sulanud.

Keeda ravioole soolaga maitsestatud vees ca 3-4 minutit (värske pasta puhul on sellest küll). Serveeri raviooli koos koorese kastmega. Vala peale veel sortuke oliiviõli, värskelt jahvatatud pipart. Riivi peale ka veidi parmesani. Head nautimist!

pastategu (10)

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun