Juustukastmega kanaburger
Isetehtud burger on maitsev kiirtoit, mille toiteväärtuse üle saad otsustada ise vastavalt burgeris kasutatavatele komponentidele. Kindlasti vähendab klassikalise burgeri kaloreid kanaliha kasutamine. Seega on siin üks retseptiidee, kus klassikalise hakklihast kotleti asemel on kasutatud kanaliha ning ohtra juustu asemel kroonib burgerit juustukaste ning pisut sinihallitusjuustu tükke!
Koostisosad
-
- 2 hamburgerikuklit
- 2 tk Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
- soola, pipart
- 2 sl sinihallitusjuustu, murendatuna
- peotäis jääsalati õhukesi ribasid
- 2 tl mahedat sinepit
- marineeritud kurgi viile
-
Juustukaste:
- 50 g kohvikoort
- 75 g sulatatud juustu
Valmistamine
Kastme valmistamiseks kuumuta koort ja sulatatud juustu aeg-ajalt segades seni, kuni kaste on ühtlaselt kastmeks sulanud.
Prae kalkunikintsulihatükid pannil või grillil mõlemalt poolt küpseks, vahepael maitsesta soola ja pipraga. Soojenda kuklid. Seejärel pane alumisele kuklipoolele pisut kastet, selle peale aseta kanaliha ning laota peale sinihallitusjuustutükid. Selle peale vala veel pisut kastet ning laota peale jääsalatiribad. Ülemisele kuklipoolele määri sinep ning aseta peale kurgiviilud. Tõsta ülemine kuklipool teise kukli peale ning serveeri. Toimi samamoodi ka teise burgeriga!
Vaata teisi burgeriretsepte Rannamõisa blogist:
Broilerifileeburger nacho-kastmega
Kana-avokaadoburger suitsujuustuga
Milliseid kastmeid veel burgeri vahel kasutada?
Hapukoorekaste:
100 g hapukoort
100 g majoneesi
100 g marineeritud kurki
soola, pipart, suhkrut
Haki kurk hästi peeneks ning sega ülejäänud komponentidega, maitsesta.
Sinihallitusjuustukaste:
50 g sinihallitusjuustu
2 sl majoneesi
1 sl hapukoort
Purusta kahvliga sinihallitusjuust, lisa majonees ja hapukoor ning sega ühtlaseks.
Küüslaugu- ürdikaste
50 g majoneesi
50 g Kreeka jogurtit
2 sl pärmihelbeid
1 küüslauguküüs
1 sl tüümiani
soola, pipart
Sega omavahel majonees ja jogurt. Lisa pärmihelbed, purustatud küüslauguküüs ja hakitud tüümian. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Tšilline tomati-sibulakaste
1 sibul
100 g tomatipastat
4 sl marineeritud kurgi vedelikku
1 tl tšillihelbeid
0,5 riivitud sidruni koort
sorts sojakastet
soola, pipart suhkrut (maitsestamiseks)
Haki sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta madlal kuumusel paar minutit. Maitsesta!