postthumb
8-le
1 h 35 min
Eelroad
Lihtne

Kalkunilihakohend

Just sellist nime kannab see retsept ühest vanast retseptivihikust, mis veidi kolletunud lehtedel sinise laialiläinud tindiga ikka veel ja veel kasutamist leiab. See, lihtsalt valmiv, kalkunilihakohend (kaasaegsema nimega terriin) pärineb umbes 1950-ndatest aastatest.

Koostisosad

    • 2 kartulit
    • 3 sellerivart
    • 450 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkunikintsuliha
    • 50 g nisujahu
    • 2 õuna, riivituna
    • 100 g toasooja võid
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • 2 muna (munakollased ja –valged eraldatud)
    • soola, pipart

Valmistamine

Keeda kartulid koos viilutatud sellerivartega soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ning lase täielikult jahtuda. Seejärel püreesta mikseriga ühtlaseks. Lisa kalkunihakkliha ning püreesta veel korra. Seejärel lisa juurde jahu, riivitud õunad, toasoe või, rõõsk koor ning munakollane. Sega kõik korralikult segamini ning maitsesta soola ja pipraga.

Seejärel vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult hakklihamassi. Tõsta segu (soovitavavalt küpsetuspaberiga vooderdatud) piklikusse vormi ning küpseta ahjus veevannis 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Lase avatud ahjuuksega ahjus veidi seista ning tõsta siis ööpäevaks
külmkappi maitsestuma.

Järgmisel päeval kalluta patee vormist välja, lõika terava noaga viiludeks ning serveeri.

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun