Kana-marinara
Lisaks heale maitsele ja tervislikkusele, sobib see toiteväärtuste tõttu suurepäraselt ka treeningjärgseks söömiseks. Kui sul on rohkem aega ja soovid seda retsepti tervislikumaks teha, siiis keeda, koori ja purusta tomatid ise. Konservi kasutamine on küll kiire alternatiiv, kuid jälgi, et seal ei oleks lisatud täiendavalt suhkruid (tomatis leiduv naturaane suhkur on sobiv). Retsept: Henri Ruul
Koostisosad
-
- 1 punane sibul
- 2 küüslauguküünt
- 300 g Rannamõisa hakklihasegu broileririnnafileest
- 400 g kooritud tomateid mahlas
- oreganot (pune), meresoola, pipart, värsket basiilikut
- 150 g täistera fusilli pastat
- 30 g seedermänniseemneid
- parmesani juustu
Valmistamine
Marinara kastme tegemiseks prae sibul ja küüslauk pannil või-õli segus klaasjaks. Lisa hakklihasegu ja pruunista kergelt läbi. Seejärel sega juurde tomatikonserv, maitsesta soola, pipra ja oreganoga. Kuumuta pannil mõni minut. Samal ajal keeda pasta vastavalt pakendil olevatele juhenditele.
Rösti teisel pannil seedermänniseemned (3-4 min). Jahuta ning purusta soovi korral väiksemateks tükkideks. Serveeri pastat koos marinara kastmega. Serveeri koos seedermänniseemnete, riivitud parmesani ja basiilikuga.
Säilita pisut pastakeeduvett, mida lisa pastaroale juhul,
kui see pisut kuivaks tõmbub.