postthumb

Kanamaksapasteet toorjuustu ja apelsiniga

Kui pasteedi valmistamise aluseks on rohkelt võid ja koort, siis see pasteet saab valmis pisut teistmoodi. Valmistamisel on kasutatud apelsinimahla ning toorjuustu, maitseks sekka veidi kadakamarju – ühesõnaga veidi taljesõbralikum pasteet, mis saab valmis äärmiselt kiirelt. Vaata ka: 6 nippi maksa valmistamiseks!


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 650 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • piima (maksa leotamiseks)
    • 1 sibul
    • 1 väiksema apelsini pressitud mahl
    • 2 sl sinepit, mahedat
    • 75 g toorjuustu
    • 10 kadakamarja
    • soola, pipart suhkrut

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning pane piima sisse likku vähemalt tunnikeseks, seejärel patsuta majapidamispaberiga maksatükid kuivaks.

Lõika sibul viiludeks ning prae pannil õlis klaasjaks. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae maksatükid valmis, maitsesta soola ja pipraga.  Seejärel lisa pannile praetud sibul ja apelsinimahl. Hautage tasasel tulel umbes 15 minutit ning seejärel püreesta kogu mass. Segage juurde sinep, toorjuust ning peeneks uhmerdatud kadakamarjad. Maitsestage ning tõstke pasteet seejärel jahtuma.

kasutada võid ka pardi- või küülikumaksa!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun