Keefiri-karrimarinaad
Üks maitsev marinaadiretsept, kus peaosaliseks karri. Olete ehk märganud, et kanafilee on ühest otsast paksem ning teisest õhem. Tänu sellele küpseb ta ka grillil erinevalt. Selleks, et lihaküpsemine oleks ühtlane, peab liha kergelt ühtlasemaks tampima. Selleks saab edukalt kasutada panni. Löö panniga paar korda tugevalt filee paksemale osale ning kiirelt saab ühtlase paksusega kanaliha.
Koostisosad
-
- 600 g jahutatud broilerifileed
- 1 dl keefiri
- 0,5 sl karripulbrit
- 0,25 tl pipart
- 1 tl suhkrut
- 1 sibul, viilutatuna
- tillivarsi
- soola
Valmistamine
Segage omavahel karri, pipar ja suhkur, lisage sibulaviilud ning mõned pooleks murtud tillivarred. Valage segades juurde keefir. Pistke broilerifileed marinaadi, loksutage, et lihatükid saaksid marinaadiga kaetud ning laske siis suletud kaanega külmas maitsestuda üleöö.
Seejärel maitsestage liha soolaga. Eemaldage üleliigne marinaad ning grillige mõlemalt poolt kanafilee valmis.
Soovi korral lisage ka paar küüslauguküünt.