postthumb
3
40 min
Lõunasöök
Lihtne

Kirsikastmes pardimaks

Selle kirsikastmes maksaroa valmistamine käib pigem tunde järgi. Natuke veini, natuke kirsikompotivedelikku, veidi maitseaineid ning suurepärane toit ongi valmis.

Koostisosad

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning aseta piima sisse likku ca 30 minutiks. Pane taldrikule jahu, lisa maitseks soola. Püherda maksatükke jahus. Kuumuta pannil õli ning prae maksatükid mõlemalt poolt kiirelt küpseks. Lisa pannile vein ning kuumuta korraks läbi. Seejärel lisa kirsikompotivedelik ja kirsid ning kuumuta keskmisel kuumisel seni, kuni kaste pakseneb (kui kaste jääb liiga paks, lisa kompotivedelikku).

Serveeri koos võis praetud kartuliviiludega - keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil väike sorts õli ning taluvõi. Lisa kartuliviilud ning prae seni, kuni need on pealt  juba kuldpruunid ja krõbedad. Sega sisse köömned ning kuumuta veel minutike.  Tõsta tulelt, jahvata kartulitele juurde meresoola ning serveeri koos pardimaksa ja kirsikastmega.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun