Koostisosad
-
- 1 kg muskaatkõrvitsat (sisust puhastatud)
- soola, pipart, oliiviõli
- 2 küüslauguküünt
- 250 g Rannamõisa hakitud kalkunikintsuliha
- 0,5-1 dl mandlipiima
- jääkapsast
- 1 sl seesamiseemneid
Valmistamine
Pane seemnetest puhastatud kõrvits ahjuplaadile, koor all. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda peale oliiviõli. Lõika küüslauguküüned pooleks ning pane kõrvitsatele. Rösti kõrvitsaid ahjus 200 kraadi juures ca 20-30 minutit ehk seni kuni kõrvitsa sisu on juba parajalt pehme, aga siiski mitte täielikult püree. Seejärel kaabi kahvliga kõrvitsasisu välja.
Kuumuta pannil õli ning prae hakkliha pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Vala pannile mandlipiim ning kuumuta korraks kõik ilusti läbi. Lõika jääkapsast peenikesed ribad (umbes 2 peotäit). Seejärel sega hakklihasegu ja jääkapsaribad kõrvitsale. Maitsesta soola ja pipraga ning raputa peale seesamiseemneid. Serveeri koheselt.
Jälgi, et kõrvits liialt ära ei küpse, vaid jääb pigem kergelt krõmps!