postthumb
Pearoog

Küülik Thomas Kelleri ainetel ja üks maitsev kartuli-porgandipüree

Thomas Kelleri üks lihtsamaid ja geniaalsemaid retsepte on haruldaselt mahlane ahjukana, mille valmistamisel on kasutatud vaid kahte maitseainet – head soola ning värskelt jahvatatud pipart. Vaat ka siinsamas blogis olevat Tuuli retsepti Thoms Kelleri ahjukanast.

Tema idee ongi võetud eeskujuks selle roa valmistamisel. Kana asemel rändas aga ahju hoopis küülik, mis maitsestatud vaid kahe lihtsa maitseainetega.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küülik
    • 1 sl meresoola (peenemaks jahvatatuna)
    • jahvatatud pipart
    • 2 sl oliiviõli
  • Kartuli-porgandipüree
    • 1 porgand
    • 6 kartulit
    • soola
    • 2 sl võid
    • 2 küüslauguküünt
    • piima
    • 1 dl riivitud parmesani juustu
    • meresoola

Valmistamine

Patsuta küülik majapidamispaberiga kuivaks. Seejärel hõõru kokku meresoola ja piparaga ning aseta küülik ahjuvormi. Tilguta küülikule peale oliiviõli.

Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit, seejärel alanda kuumust 180 kraadini ning küpseta veel 30 minutit. Küpsemise ajal võid küülikut vahepeal vormi tekkinud leemega kasta.

 

Keeda väiksemateks lõigatud porgand ja kartul soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel kurna.

Viiluta küüslauguküüned ning prae võis klaasjaks. Lisa küüslauguküüned ning või kartulitele ja porganditele ning tambi pudrunuiaga kiiresti kõik ühtlaseks pudruks. Lisa nii palju piima, et saad parajalt pehme massi. Kõige lõpuks lisa parmesani juust, vajadusel maitsesta soolaga.

Soovitus! Kui Sul leidub kapis veidi pardirasva, siis kuumuta see pannil vedelaks ning nirista serveerides pudrule.

Fotod: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun