postthumb
Pearoog

Küülikuhautis veinikastmes

Prantsuse köögi klassika, mille valmistamise retsepte on tõenäoliselt sadu. Osadel juhtudel soovitatakse jänest marineerida veinimarinaadis üleöö, mina aga leidsin, et hõrk ja õrn küülikulihaa küpseb ka veinikastmes suussulavaks.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa terve jahutatud küülik
    • 4 sl õli
    • soola ja musta pipart
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 sibulat
    • 2 porgandit
    • 2 sellerivart
    • 1 sl jahu
    • 4 dl kanapuljongit
    • 3 dl punast kuiva veini
    • 1 tl kuivatatud tüümiani

Valmistamine

Tükelda küülik parajateks tükkideks. Pruunista pannil õlis mõlemalt poolt paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi. Prae pannil hakitud küüslauku, sibulaid, hakitud porgandeid ja sellerit paar minutit. Tõsta ahjuvormi. Pruunista pannil jahu ja vala vähehaaval juurde pidevalt segades kuum puljong, vein ja tüümian. Vala segu ahjuvormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 1,5- 2 tundi.

Foto: Angeelika Kang
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun