postthumb
2
40 min
Eelroad
Põnev

Küülikuliharull

Küüliku kõhu all olevaid tippivaid kõhuääri saab ideaalselt ära kasutada liharulli valmistamisel. Hautamisel koos teiste tükkidega võivad need pisut kuivaks ja kõvaks jääda, kuid liharullina valmistatult sobivad hästi võileivale, niisama söömiseks või salatile – kuidas ise tahate!

Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • 2 jahutatud küüliku kõhuäärt
    • 2 viilu toorsinki
    • 6 kuivatatud ploomi
    • 1 sl murendatud sinihallitusjuustu
    • soola

Valmistamine

Lõika küüliku rippuvad kõhuääred ära. Aseta ääred üksteise peale ning "kleebi" need tampides toidukile vahel kokku nii, et saaksid ühe suure õhukese lihatüki.  Kata see toorsingiga. Haki ploomid väiksemaks ning laota singile, seejärel raputa peale sinihallitusjuust. Keera see lühemast äärest rulli ning seo niidiga korralikult kinni – jälgi et otsad oleks korralikult kinni. Maitsesta rull pealt soolaga ning pruunista seejärel kõik küljed korralikult pannil. Seejärel küpseta 180 kraadi juures ca 12 minutit. Lase lihal pisut puhata ning lõika siis viiludeks.

Lisa täidisesse ka pisut hapukapsast!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun