4
1 h 30 min
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud küülik
- soola, pipart, suhkrut
- 10 kadakamarja
- 10 cm jupp porrut (valge osa)
- 3 küüslauguküünt
- 1,5 dl valget veini
- 390 g purustatud tomateid
- pisut vett
Valmistamine
Tükelda küülik ning maitsesta lõigatud tükid soola-pipraga kokku. Kuumuta pannil sorts õli ning pruunista liha mõlemalt poolt kuldseks. Seejärel pane pruunistatud liha haudepotti. Purusta noaseljaga kadakamarjad ning lisa potti. Lisa juurde ka pooleks lõigatud porru.
Lõika küüslauguküüned pooleks ning pane pannile küpsema.Vala juurde vein, purustatud tomatid ja väike sorts vett. Kuumuta minut, vahepeal maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Seejärel vala segu potti küülikuliha juurde. Kata pott kaanega ning küpseta ahjus 160 kraadi juures u 1 tund ja 15 minutit. Paku koos tatra- või kruupidega. Lisa ka kerge käega teravat tšillipipart!