postthumb
4-5
1 h 30 min
Lõunasöök
Pista ahjupotti

Lihtne küülikupada kartuli-bataadipüreega

Küülikuliha on valgurikas ning madalala rasvasusega, mistõttu sobib eriti ideaalselt oma kehakaalu jälgivatele inimestele. Küülikuliha kasulikest omadustest saab lugeda ka siit: Miks eelistada küülikuliha?

Järgnevalt üks lihtne ahjupotis valmiv küülikuroog, mis saab valmis ilma suurema vaevata.

 

Koostisosad

  • Küülikuroog
    • 1 jahutatud küülik
    • jahu, soola, pipart
    • 1 porru valge osa, viilutatuna
    • 4 küüslauguküünt, viilutatuna
    • 1 sibul, viilutatuna
    • 2 loorberilehte
    • 1 tl kuivatatud rosmariini
    • 3 dl valget veini
    • 3 dl puljongit
    • 3 sl punase veini äädikat
    • 2 tl mett
    • 100 g toorjuustu
  • Kartuli-bataadipüree
    • 1,6 kg kartuleid
    • 400g bataati ehk maguskartulit
    • ca 1-1,5 dl rõõska koort (35%)
    • 75 g võid
    • soola, pipart

Valmistamine

Lõika küülik tükkideks (õpetuse leiad siit: Küüliku tükeldamine). Maitsesta tükke soola ja pipraga ning püherda neid siis jahus. Pruunista küülikutükke igast küljest kuumal õliga kaetud pannil. Laota pruunistatud küülikutükid ahjuvormi.  Lisa vormi ülejäänud ained (va toorjuust). Kata vorm kaanega ning küpseta 180 kraadi juures 1,5 tundi. Pool tundi enne küpsemist lisa vormi  ka toorjuust. Paku koos kartuli-bataadipüreega.
Pista ahjupotti haudumise ajaks ka kõva parmesaniselg!

Koori kartulid ja bataat ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa koor ja või ning tambi ühtlaseks püreeks. Maitsesta, vajadusel lisa pisut koort.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun