Marineeritud pestokana ja üks suvine värske salat Rannamõisa moodi
Selles postituses on koos mitu võrratut retsepti – imelihtne ning alati õnnestuv pestokana, suvistesse ilmadesse suurepäraselt sobiv salat ning koheselt kindlasti kõigi südameid võitev kodu-tehtud majonees. Viimane saab valmis kiiremini, kui keegi üldse aimatagi oskaks. Pestokana-salat-kodune majonees moodustavad vägagi maitsva koosluse, mida võib kiiresti õhtueineks valmistada (eeldades, et külmkapis on marinaadis seismas üks pestokana:))
Koostisosad
-
- 350-400 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
- 1 purk pestot
-
Salatiks
- rohelise salati valikut
- 100 g parmesani
- 2 väiksemat tomatit
- 125 g majoneesi (kodutehtud - vaata õpetust altpoolt)
- 2 ciabatta viilu, röstituna
- sool/pipart
-
Kodune majonees
- 2 munakollast
- 1 tl sinepit
- 1 sl sidrunist pressitud mahla
- näpuotsatäis jahvatatud musta pipart
- 1,5 dl oliiviõli
- suhkrut, meresoola
Valmistamine
Lõika broilerifilee tükid pooleks ning hõõru pestoga kokku. Pane ööpäevaks külma maitsestuma.
Salati valmistamiseks rebi salatilehed kaussi. Lisa riivitud parmesan ja sektoriteks lõigatud tomatid ning sega kõik segamini, maitsesta soola ja pipraga. Jaga segatud salat vastavalt sööjate arvule taldrikutele. Küpseta pestokana grillil valmis ning lõika õhukesteks viiludeks. Aseta salatile. Raputa peale kuubikuteks lõigatud ciabatta ning majoneesitupsud. Serveeri.
Kodune majonees
Mikserdades sega omavahel ühtlaseks massiks munakollased, sinep, sidrunimahl ja pipar. Hakka tasapisi (samal ajal mikserdades) juurde lisama õli. Õli lisamisega ära kiirusta, pigem lisa seda aeglaselt. Seejärel maitsesta majoneesi suhkru ja soolaga.