postthumb
3-le
15 min
Grilltoidud
Lihtne

Õllemarinaadis kalkuniliha

Kalkuniliha on üks mõnusamaid lihasid grillimiseks. Lõpptulemusena jääb liha hästi mahlaseks. Kui külmkapis kipub veidi üle olema õlut, siis tasub kindlasti seda retsepti proovida.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha või kalkunirinnafileed
    • soola, pipart
  • Marinaad
    • 2 dl tumedat õlut
    • ca 6 sl sidrunist pressitud mahla
    • 4 küüslauguküünt, viilutatuna
    • 3 loorberilehte
    • 2 tl mahedat sinepit
    • 4 sl tilli, peeneks hakituna

Valmistamine

Segage omavahel kokku marinaadiained. Lõigake kalkuniliha väikemateks tükkideks ning pistke need marinaadi. Laske maitsestuda üleöö.

Seejärel eemaldage üleliigne marinaad, maitsestage soola-pipraga ning küpsetage grillil mõlemalt poolt valmis. Vahepeal pintseldage lihatükke marinaadiga

Foto: Ragne Värk