Omatehtud apelsini-sidruni marinaad
Hoolimata sellest, kas väljas on suviselt soe või talviselt külm, on jaanipäeva lahutamatuks osaks grill ja söömine. Kuidas oleks sel jaanipäeval ühe isetehtud marinaadiga? Öeldakse, et ise tehtud, hästi tehtud. Lisaks on see hea võimalus kasutada marinaadi valmistamisel näiteks südamesõbralikku oliiviõli, omada kontrolli teiste lisandite üle ning arvestada oma maitse-eelistustega. Ning kui juhtumisi on väljas ilm tõesti halb, võib väike kokkamine olla hea stressimaandaja. See apelsini-sidruni marinaad valmib käepärastest koostisosadest ja ettevalmistus (marinaadi valmistamine) võtab aega 15 minutit. Soovituslik on valmistada marinaad päev varem. See aitab liha maitset paremini esile tuua.
Koostisosad
-
- 1 pakk (ca 450g) Rannamõisa broilerifileed (hästi sobivad ka steigid)
- 3 spl oliiviõli
- 1 apelsin
- 1 sidrun
- 2 küüslauguküünt
- Basiilik
- Meresool ja pipar
Valmistamine
Marinaadi valmistamiseks lõika sobivad broilerifilee tükid. Sega kokku marinaad: oliiviõli, riivitud sidruni- ja apelsinikoored, seejärel pigista mahl poolest apelsinist ja sidrunist. Lisa juurde tükeldatud küüslauk, basiilik ning meresool ja pipar. Vala marinaad sulguriga säilituskotti ja ja sega broilerifileed selles läbi. Seejärel jäta liha marinaadi ja hoia seda üleöö külmkapis.
Kui grill on kuum, küpseta broileristeigid mõlemalt poolt 4-5 minutit.
Söö koheselt peale grillimist!