postthumb
4
1 h

Õuna-tomatikastmega toorvorstid

Järgnevalt üks retsept, kuidas tavapäraseid toorvorste veidi põnevamalt pakkuda – küpsetage need ahjus valmis koos maheda kastmega. Ideaalselt sobib see serveerimiseks koos pastaga!

Retsepti ilmus ka septembrikuu ajakirjas Maret.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g toorvorste
    • 1 sibul
    • oliiviõli
  • Kaste
    • 400 g magusaid õunu
    • 4 tomatit
    • 1 sl punaseveiniäädikat
    • 1 sl mahedat sinepit
    • kimp käharpeterselli, tükeldatuna
    • soola, pipart

Valmistamine

Koorige ja puhastage (eemaldage ka südamik) õunad ning lõigake tükkideks. Koorige ka tomatid, selleks tehke noaga tomatite alumisele poolele väike rist ning asetage need keevasse vette pooleks minutiks, seejärel eemaldage noaga tomatinahk. Lõigake tomatid tükkideks.

Pange poti põhja umbes 0,5 dl vett ning lisage õuna- ja tomatitükid. Laske keskmisel kuumusel umbes 15 minutit podiseda. Seejärel lisage juurde ülejäänud ained, segage ning püreestage seejärel segu mikseriga. Maitsestage soola ja pipraga.

Lõigake sibul hästi õhukesteks viiludeks ning laotage ahjuvormi. Selle peale valage õuna-tomatikaste. Laotage toorvorstid vormi, piserdage peale oliiviõli ning küpsetage 210 kraadi juures 35 minutiks. Vajadusel laske toorvorstidel grillrežiimil minuti veel pruunistuda.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun