Pardifilee grillitud suvikõrvitsa ja ahjuploomiga
Sügisesse menüüsse sobituvad ploomid ideaalselt. Lisaks heale maitsele sisaldavad need organismile vajalikke antioksüdante. Ploomide üks kasulikumaid omadusi on aga kolestoroolitaseme alandamine kehas. Alljärgnevalt sügisene retsept Ants Uustalult, milles ploomid on kokku sobitatud pardifilee ja suvikõrvitsaga.
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud pardifilee
- 1 suvikõrvits
- mõned ploomid
- oliiviõli
- mett
- soola, pipart
Valmistamine
Puhasta pardifilee ja lõika noaga naha poolele sõrestik. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta pardifilee, nahk allpool, veel leigele pannile ja hoia kuumuse tõustes, kuni enamik rasvast on sulanud. Pööra filee ringi ja prae kuumal pannil veel minuti jagu.
Lõika suvikõrvits pikuti viiludeks, määri õliga ja maitsesta soolaga. Grilli mõlemalt poolt, kuni pinnale tekivad ilusad triibud. Pese ploomid, lõika pooleks, eemalda kivid, määri meega ja pane 180-kraadisesse ahju umbes seitsmeks minutiks.
Paku pardifileed koos ahjuploomide ja grillitud suvikõrvitsaga, kaunistuseks võid kasutada nõgest ja rukkililli.