postthumb
Pearoog

Pardikoiva confit bataadipüreega

Kogu maitsev õhtusöök ühes retseptis – ääretult lihtne aga alati kiidusõnu saav pardikoiva confit, maitsev aed-liivatee kaste, meega röstitud juurviljad ning väikese “kiiksuga” bataadipüree. See on suurepärane kooslus ning hea mõte valmistada miskit hea eriliseks päevaks.

Koostisosad

  • Pardikoiva confit
    • 4 pardikoiba
    • sool
    • pipar
    • 1 terve küüslauk
    • värske tüümian
    • 400g pardirasva
  • Marinaad
    • 30g küüslauku
    • 1 loorber
    • 20g värsket tüümiani
    • 1 sidrun
    • 1 apelsin
    • 100g saltpeeter
    • 300g soola
    • 1 kaneelikoor
    • 1 tl nelki
    • 1 tl koriandriseemneid
    • 3 kadakamarja
    • 2 aniisiõit
    • 5 l vett
  • Aed-liivatee kaste
    • 1 sibul
    • 1 porgand
    • 1 varsselleri vars
    • 40g võid
    • 1/2 pudelit punast veini
    • 40g õiemett
    • 1 tl musta terapipart
    • 30 ml punase veini äädikat
    • Värsked tüümianioksad
    • 850 ml isekeedetud loomapuljongit
  • Meega röstitud porgand ja pastinaak
    • 4 porgandi kangi
    • 4 pastinaagi kangi
    • 100 ml oliivõli
    • 25g võid
    • rosmariin
    • sool
    • 50g mett
    • 1 tl köömneid
    • 2 sidrunimahl ja -koor
  • Kaneeliga bataadipüree
    • 800ml kanapuljongit
    • 2 spl pruuni suhkrut
    • 2 spl meresoola
    • 1 spl värskelt jahvatatud musta pipart
    • 1 tl kaneeli
    • 3 bataati
    • 3 spl vahukoort
    • 60g võid

Valmistamine

Pardikoiva confit

Riivi sidrun ja apelsin. Pane kõik marinaadi ained kokku ja keeda 3 minutit, jahuta marinaad maha. Kui marinaad on jahtunud, aseta sellesse puhastatud pardikoivad ning tõsta 12 tunniks külmkappi maitsestuma.

Pane ahi 140 kraadi peale. Aseta ahjuplaadile värsket tüümiani ja risti poolitatud küüslauk. Laota ahjuplaadile marineeritud pardikoivad ja sinna peale pardirasv. Küpseta pardikoibasid tasasel kuumusel 3,5-4 tundi. Jälgi, et pardikoivad oleks rasvaga kaetud,
muidu kuivavad ära.

Aed-liivatee kaste

Koori sibul ja porgand, lõika sibul sektoriteks ning tükelda porgand ja varsselleri vars. Pruunista tükeldatud komponenid kastrulipõhjas vähese võiga. Lisa tüümian ja terapipar. Pane potti mesi ja glasuuri köögiviljad. Vala peale punase veini äädikas ja keeda alla.

Vala peale punane vein ja keeda alla. Lisa loomapuljong ja keeda kuni maitsed ühinevad ja kaste pakseneb. Enne kastme serveerimist lisa 10 g võid, see annab kastmele ilusa läike. NB! Kastet, millele on lisatud võid, ei tohi enam keeta.

Meega röstitud porgand ja pastinaak

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane pannile õli ja või. Kui või on sulanud pane pannile porgand, pastinaak, rosmariin ja sool ning küpseta köögivilju tasasel tulel, kuni need on kuldpruunid (ca 10 minutit). Lisa mesi ja köömned, kõige lõpuks lisa sidrunimahl ja sidrunikoor. Serveeri kuumalt.

Kaneeliga bataadipüree

Pane potti kanapuljong, pruun suhkur, meresool, pipar ja kaneel, lase puljong keema. Vajadusel maitsesta. Koori bataadid ja tükelda suurteks kuubikuteks ja keeda puljongis 20 min või kuni bataat on pehme. Kurna ja püreesta bataadid ning hoia puljong alles. Soojenda vahukoor, või ja sidrunimahl ning vala bataadipüreele. Sega ühtlaseks massiks ja vajadusel maitsesta.

Foto: Kertu Lukas
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun