postthumb
Pearoog

Parmesani kanakintsud tomatikastmes

 Üks hästi mõnus ja lihtne argipäevaroog, mis maitseb imehästi vaatamata sellele, et väga suurt pingutust toidu valmistamine ei nõua. Samas on tomati ja juustuse kastme sees küpsenud kanaliha lausa sõltuvust tekitavalt maitsev. Tavaline on see, et hiljem riisutakse ka ahjuvorm saiatükkidega puhtaks, kuna kogu kaste on lihtsalt liiga maitsev, et seda mitte teha

Koostisosad

    • 6 kondita ja nahata broilerikintsu
    • 2-3 küüslauguküünt
    • 500 gr tomatikastet
    • 1 tl soola
    • 1 spl suhkrut
    • Peotäis värskeid basiilikulehti
    • 100 gr mozzarella juustu
    • 50 gr parmesani juustu
    • Oliiviõli
    • Musta pipart

Valmistamine

Kuumuta keskmisel kuumusel oliiviõli. Lisa hakitud küüslauguküüned ja hauta kiirelt läbi. Lisa tomatikaste (võid kasutada ka purustatud tomatikonservi, seda arvesta siis 400 grammine purk), sool, suhkur ja jahvatatud musta pipart ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt segades ca 15 minutit, kuni kaste on paksenenud ning maitsed intensiivistunud. Sega juurde värsked hakitud basiilikulehed.

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Samal ajal kuumuta teisel pannil veidi oliiviõli ning prae broilerikintsusid paar minutit mõlemalt poolt. Tõsta ahjunõusse. Kalla kanakintsudele peale tomatikaste, pudista peale mozzarella ning puista peale riivitud parmesan. Nirista peale veel oliiviõli.

Küpseta umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud. Valmis vormile puista peale veel värskeid basiilikulehti.

Foto: Tuuli Mathisen

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun