postthumb
4-le
1 h 10 min
Pearoog
Lihtne

Potis juustuga podisenud broileripoolkoivad

Üks äärmiselt kiirelt valmiv kanaroog, kus peategelaseks on juustune kaste ning selles pehmeks haudunud broilerikoivad. Lihtne, mõnus, maitsev – mida veel tahta? Kõrvale sobib serveerimiseks kartulipuder, riis, aurutatud köögiviljad või lihtsalt kerge salat.

Koostisosad

    • 1 kg Rannamõisa jahutatud broileripoolkoibi
    • 2,5 dl puljongit
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • 150 g Farmi toorjuustu maitserohelisega
    • mõned tillivarred
    • soola, pipart

Valmistamine

Patsuta köögipaberiga poolkoivad kuivaks ning hõõru kokku soola-pipraga. Pruunista neid õliga piserdatud pannil mõlemalt poolt kuldseks. Aseta koivad haudepotti, vala juurde puljong ning kata kaane (või fooliumiga). Hauta 190 kraadi juures 25 minutit. Seejärel lisa rõõsk koor ja toorjuust, aseta sekka mõned tillivarred ja hauta kaane all 170 kraadi juures veel 40 min.
Järgmisel päeval on kaste mõnusalt paksemaks läinud ning koivad ilusti maitsestunud. Nii, et kui rooga üle jääb, siis sobib see hästi ka järgmisel päeval.
Foto: Ragne Värk
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun