postthumb
2
3 h
Pearoog

Punaveini kastmes pardikoivad ja punapeedipasta

See on äärmiselt lihtne, kuid väga maitsev roog pardilihast. Kusjuures antud roog sobib väga hästi ka pidulauale.

 

pardikoib

Foto: Kristian Neemela

 

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa pardikoiba
    • 0,25 porrulauku
    • 3 tüümiani oksa
    • 1 küüslauguküüs
    • 1 sibul
    • oliiviõli
    • 150 ml punast veini
    • 150 ml köögikoort
    • sool/pipar
    • suhkur
    • 1 punapeet
    • 80 g punase veini äädikat
    • 1 dl vett
    • 75 g suhkrut
    • 5 g soola

Valmistamine

Tõsta pannile pardikoivad, nahk allpool ja pruunista pardikoivad igast küljest. Tõsta pardikoivad haudepotti. Tükelda küüslauk, sibul, porrulauk ja tüümian ning pruunista pannil. Kalla juurde punane vein ja kuumuta keemiseni ning maitsesta soola, suhkru ja pipraga, seejärel kalla saadud segu haudepotti. Lisa juurde köögikoor ja pane haudepotile kaas peale ning hauta 150 kraadi juures 2,5 tundi, viimased 15 minutit küpseta ilma kaaneta.
Punapeedi jaoks vala potti punase veini äädikas, vesi, suhkur ja sool ning vispelda kuni kõik on lahustunud. Koori peet ja lõika peedist spetsiaalse lõikuri abil spiraalid, kuid võib olla ka muu kujuga. Tõsta peedi spagetid potti ja keeda al denteks.
Head isu!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun