postthumb
Pearoog

Saiapurune kanavorm

Kui ühel väsitava tööpäeval koju lähed ning kohusetundest õhtusöögiks justkui miskit valmistama pead, siis on mõttes esmalt valmistada miskit lihtsat. Midagi seesugust, mis võiks valmida kiiresti, et siis õhtu mööduks toidu nautimise ning pere seltsis. Siis ongi aeg võtta kokkamiseks ette seesama saiapuruse kattega kanavorm. See on retsept, mis pärineb minu ema retseptivaramust, tõsi küll veidi minu poolt mugandatuna, kuid sellegipoolest sama hõrk. Head isu!

Koostisosad

    • 350 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 suurem tomat
    • 150 g murendatud saia sisu
    • 2 sl hakitud peterselli
    • 2 sl oliiviõli
    • soola pipart

Valmistamine

Koori tomat, selleks aseta see paariks minutiks keevasse vette, nii tuleb nahk kergelt ära. Lõika broilerifilee tükkideks ning prae pannil küpseks, vahepeal soola-pipraga maitsestades. Aseta küpsetatud broilerifileetükid ahjuvormi. Selle peale  aseta kooritud tomativiilud. Raputa üle pipraga. Sega omavahel saiasisu, petersell, oliiviõli ja 0,5 tl soola. Aseta vormi tomatite peale. Küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Küpsemise lõpu poole, aseta vormile peale foolium, muidu võib saiakate liiga pruuniks minna!


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun